Emo,Emo Resimleri,Avatarları,Rock,Metal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Emo,Emo Resimleri,Avatarları,Rock,Metal

Rock Fan
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
DosT siTe oLmak isTeyenLer..!LütfeN Admin Gizem(PaRamoRé!)'ye Pm atıNız..

 

 Gothic Hakkında

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
' SBush <3
Co-Admin
Co-Admin
' SBush <3


Mesaj Sayısı : 15
Kayıt tarihi : 13/03/10
Yaş : 27

Gothic Hakkında Empty
MesajKonu: Gothic Hakkında   Gothic Hakkında Icon_minitimePaz Mart 14, 2010 4:37 pm

Gothic deyince akla bir değil birden fazla kavram geliyor şimdi gothic iskandinavdır Razz Razz amerikandır siyah saçla gothic olunur gothic olmak için şatoda oturmak lazım falan gibi çıkarımlar biraz havada kalıyor.

Gothic sanatsal-kültürel açıdan bakacak olursak ortaçağda romanesk dönemi takiben ortaya çıkmış bir akımdır alası da fransa'dadır iskandinavya'da değil kaldı ki goth denen kelime iskandinavyada yaşamakta olan o zamanlar ağırlıklı olarak danimarka kökenli nüfusu kapsamaz tarihten vizigotları ve ostrogotları hatırlayalım. (roma imparatorluğunun yıkılmasına sebep oldular hani kavimler göçü falan..) Gothic kelimesi barbar sanatı tanımlaması yapmak için kullanılmıştır. En büyük özelliği de kendini mimaride göstermesi ve sürekli katedral yapılmış olmasıdır. Notre dame Chartres St. Denis Arles ve diğerleri hem hepsi Fransa'dadır hem de hepsi meryem'e adanmıştırpagan döneme mistisizme göndermeleri olan bir yandan ortaçağ baskısı yaşanırken bir yandan okültizmin alıp başını yürüdüğü dönemler bunlar.


Gothic tarz bir çok sanat alanında kendini göstermiş bir tarzdır..

Bunları özetlersek:

Gothic mimari 12-16. yüzyıllar arasında avrupada kullanılan sivri kemerler kaburgalı kubbeler ve ayrıntılı süslemeleri ile hemen tanınan mimari akıma ve bu tarz mimariye benzeyen diğer mimari akımlara verilen isimdir.

Gothic resim deyince de bol bol yaldız kullanımı ciddi suratlı meryem ve isa figürleri dini hikayeleri bakanın gözüne soka soka anlatma anlayışıdır.

Gothic edebiyat özellikle 18. yy sonunda popüler olan karanlık grotesk ve doğaüstü olayları işleyen edebi türe zaman zaman verilen isimdir. En belli başlı örnekler Frankenstein Dracula Dr Jeykll Mr Hyde..

Gothic moda ise genelde her nedense özellikle teenage kızların özellikle de ''The Crow'' filmlerinden sonra daha da benimsediği bir moda. Ayrıca belitmeden geçemicem The Crow da gothic giyim akimini baslatmis olan bir film degil o akimdan etkilenmis olan bir filmdir.Tercihen deri siyah giysiler giyilir ve ceset gibi vampir gibi bembeyaz makyaj yapılır. saçlar uzun çeşitli renklerde tırnaklar da bir o kadar uzun ve renk renktir. kollarda boyunda boş yer kalmayana kadar takılar istenirse takılabilir vaciptir. her gothic genç kızın gönlünde pumpkin king jack gibi bir sevgili sahibi olma hayalleri vardır. gothic komünity üyelerinin milli bayramı helloween milli içecekleri red wine başkentleri gotham city'dir...)

GOTHIC METAL

Goth Metal (Gothic Metal de denir) doom metal heavy metal ve orjinal gothic tarzının arasındaki geçiş gibidir. 1990'ların sonunda Avrupa ve A.B.D. topraklarında ortaya çıkan bu tarzı aslında kategorize etmek çok zordur. Bazı dinleyiciler ve müzisyenler metalin konsepti hakkında çok katıdırlar; onlar için belli bir tür ve o türlerin alt kolları vardır. Fakat bazı dinleyiciler ve müzisyenler de böyle ayrımlara sonuna kadar karşı çıkarlar. Metal ezgileri barındırmayan türlerden etkilenip onları metal ile harmanlayan bir türdür gothic metal.

Aslında Gothic metal; Celtic Frost bir kaç yıl sonra Paradise Lost ve Theatre Of Tragedy gibi bayan vokal melodik klavye ve ağır doom riffleri kullanan gruplardan evrimleşmiştir. Type O Negative My Dying Bride ve Anathema gibi gruplar da temel olarak insanı ürperten klavye ezgileri ve ağır hüzünlü havasıyla dikkat çeker. Bayan vokalleri ve death metal gırtlağıyla metal tarihinin ilk gothic şarkısı olarak Paradise Lost'un gothic albümündeki aynı isimli "Gothic" gösterilir. Albüm The Gathering gibi gruplara hatta Paradise Lost'un kendisine bile ilham kaynağı olmuştur.

Theatre of Tragedy Tristania ve Sins Of Thy Beloved gibi Norveçli gruplar zaten müziğin var olan karanlık ve iç acıtan havasına eşsiz vokaller ekleyerek goth metali bambaşka boyutlara taşıdılar. Ortaçağa ait klasik öğelerin de - Gregorian İlahi koroları kilise orgları yan flütler viyolonlar ve operatik bayan vokaller- eklenmesiyle doom metal riffleriyle bezenmiş olan müzik kendi sağlam yapısının üzerine bir kat daha çıkarak büyüleyici bir tarza dönüştü. İskandinav Goth Metal olarak bilinen tarz sık sık black metale kaymasıyla birkaç tür dinleyicilerinin dikkatini çekti.


1990'ların sonlarına doğru gelirken ortaya daha yumuşak bir goth metal tarzı çıktı. Bu tarzı benimseyen gruplar da temel olarak kendilerine bayan vokali belirlediler ama doom metal öğelerinden ve erkek death vokallerden uzak durdular. The GatheringWithin TemptationLacuna Coil ve Lacrimosa gibi gruplar bu tanıma uyan soft gothic gruplarıdır. Bu gruplardan bazıları aynı zamanda müziğe elektronik sesler veya klasik rock müziğini ekleyerek daha geniş kitlelere yayılma amacı güttüler.

Genel olarak Gothic Metal'in sözleri de belirli konular üzerine sabitlenmiştir; din ve Tanrı cennet-cehennem romantizm korku depresyon matem boşluk ve ölüm.

Dünyayı baz alacak olursak Gothic Metal genel olarak Kuzey Avrupa'da özellikle de Norveç'te metal türleri arasınada en yaygın olanıdır.

Avrupa`da Gothic Metalin Kısa Tarihi

Paradise Lost 1991'de "Gothic" albümünü çıkardığında kimse bu ikinci albümlerinin bizleri yepyeni bir türle 'Gothic Metal'le tanıştıracağını bilmiyordu. Bu albümde "Paradise Lost" doom ve death metallerden elementler kullanıp bunlara Nick Holmes'un erkeksi ve Sarah Marrion'un duru seslerini eklemişti. İngiltere'ye kalsaydı kadın vokaller fazla ilgi görmediğinden bu hikaye burada biterdi elbet. My Dying Bride ve Anathema kadın vokalsiz bu işi sürdürenlerin başını çektiler. (Arada Sarah diye birini kullandıysalar da şu anda kimse nerede olduğunu bilmemekte bu kişinin..)

Avrupa`nın diğer ülkelerinde durum farklıydı tabii ki. 1992'de Hollandalı grup "The Gathering" Bart Smits`in kükrediği ve Marike Groot`un şakıdığı ilk albümleri "Always..."i yayınladı. 1995`teki üçüncü albümleri "Mandylion"la bir devrim gerçekleştirdiler: Bart kovuldu ve "Anneke Van Giersvergen" tahtı ele geçirdi.

Aynı yıl "Theatre of Tragedy" adlı grup Norveçte ilk albümlerini yayınladı. Albümde "Raymond I Rohonyi" ve "Liv Kristine Espenaes" yine yumuşak kadın ve sert erkek vokali örneklemelerine katkıda bulundular. "Velvet Darkness They Fear" ; grubun 1996 çıkışlı albümü; 1994`te yayınlanan "The Third And The Mortal" demosu "Sorrow" ile birlikte Norveç açısından satır başı sayılırlar. Bu çalışmalarda geleneksel müziklebirleşen sert gitar rifleri hem grupların hem de grupların ürettikleri müzik olan "gothic metal"in daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamanın yanısıra
ülkeyi de oldukça etkiledi. Netekim Norveçli grupların çoğu röportajlarında "Paradise Lost"un adını ansalarda çoğu hem kendileri gibi Norveçli hem de gizemli vokal "Kari Rueslatten" ve grubu "The Third And The Mortal"a da çok şey borçludurlar. Female vokalli dark metal yapan gruplarNorveçte yükselişe geçerler. İçlerinden biri etkileyici vokalisti yada başka bir deyişle "Attractive Frontwoman" "Vibeke Stene" ile biraz daha yükselir "Tristania". Takip eden gruplar "Sins Of Thy Beloved" "Madder Mortem" "Sirenia" oldular. Norveç hala "Paradise Lost"un kadın ve erkek
vokalleri karıştırma geleneğini takip ediyor fakat bu genellemeye "Madder Mortem" ve "Trail of Tears" katılmamakta. "Trail of Tears" çok sevgilibayan vokali gruptan atıp "Green Carnation"dan "Kjetill Nordhus"u getirdiler.

Hollanda cephesinde 1997`de ilk albümleriyle "Within Temptation" göze batan gruplardandır. Vokalist "Sharon den Adel" başlarda onların da Paradise Lost`tan etkilendiğini itiraf ediyor. "After Forever" "Autumn" ve "Epica"nın ise aynı yıl "Angels Fall First" albümünü çıkaran "Nightwish"ten etkilendiğini düşündüğünü söylüyor. Finlandiyalı grup Nightwish sırasıyla "Oceanborn" (1999) Wishmaster (2000) "Century Child" (2002) ve "Once" (2004) albümleriyle
kendine hatırı sayılır bir kitle oluşturdu. "Within Temtation" ise 2000 tarihli "Mother Earth" albümünün getirdiği başarının molasını 2004`ün sonuna kadar sürdürürken peşinden pek çok grubu sürüklemeye başlayan Nightwish Avrupa`yı fethetmeye kafasına koymuştu.

Tamamı Hollanda kökenli olan "After Forever" 2000 "Autumn" 2001 "Epica" ise 2003`te kuruldular. Fakat kurulur kurulmaz "Epica" kendilerine hiçte hoş olmayan "Replica" daha bir Türkçeleştirmek gerekirse "KOPYA" nickname`ini aldı.

Peki Avrupa`nın geri kalanı? Fransada "Penumbra" Hırvatistanda "Ashes You Leave" İtalyada ise "Lacuna Coil" Avrupada adını sıkça duyuran diğer gruplardandır.
Almanyada "Gothic metal" popüler bir tür olmasına rağmen ülke "Flowing Tears" dışında adı duyulmuş başka gruba evsahibi olmamıştır. Lüksemburgda "Erben der Schopfung" (Daha sonra grubun adını insancıl davranıp "Elis" olarak değiştirdiler) Avusturyada ise Nightwish`in birebir kopyası "Edenbridge" boy göstermiştir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Gothic Hakkında
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hayley Williams Hakkında
» Linkin Park Hakkında
» Site Tanıtımları Hakkında Bilgi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Emo,Emo Resimleri,Avatarları,Rock,Metal :: Gothic Dünyası :: Gothic Hakkında-
Buraya geçin: